Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


15.12.2011 |

plameny zasáhly celý seník, hasiči ho nechají vyhořet

Rozsáhlý požár velkého seníku v obci Suchá Loz


Dne 15.12.2011 ve 13:51 hod. byli hasiči informováni o požáru seníku v obci Suchá Loz.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou postupně posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Nivnice, Vlčnov, Bánov a Suchá Loz. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru velké skladovací haly na seno.

 

Požár byl nahlášen v době, kdy plameny zasáhly už celý prostor starého seníku v areálu místního družstva. Velitel zásahu si vyžádal výjezd dalších posilových cisteren ke zvládnutí rozsáhlé události. Po dalším průzkumu ale bylo zjištěno, že vysoké teploty narušily spodní vyzděnou obezdívku a části konstrukcí staré haly, které se začaly hroutit.

 

Po dohodě s majiteli bylo rozhodnuto, že efektivní hašení není možné a vzhledem k bezpečnosti hasičů se nechá seník pod dozorem vyhořet. Hasiči tak dál zůstávají na místě a zároveň chrání okolí před případným rozšířením požáru.

 

aktualizace

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel upřesnil, že rozměr skladovací haly je 20 x 60 metrů. Uvnitř haly došlo k zasažení uskladněné slámy asi za 450.000 Kč. Zničením samotné stavby byla způsobena další škoda asi za 2,5 mil. Kč.

 

Na požářiště není možné vstoupit a provést další šetření. Proto také otázka příčiny vzniku požáru zůstává otevřená s řadou možností. Vyloučena prozatím nebyla nedbalost, ani úmyslné jednání neznámé osoby. Na případu dále pracujeme.


Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail