Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


1.1.2012 |

při dvou nehodách se zranilo několik osob, včetně dítěte

Pomoc hasičů po dvou nehodách na Uherskohradišťsku


Dne 1.1.2012 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči na Uherskohradišťsku ke dvěma událostem v dopravě, při kterých se zranilo několik osob, včetně jednoho dítěte, a také došlo k omezení provozu na komunikacích.

 

 

13:31 – Strání

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela se svým speciálem, posílena o jednotku dobrovolných hasičů ze Strání, na hlášenou dopravní havárii osobního auta zn. Š Octavia.

 

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Strání a Březová došlo k havárii auta, které vyjelo mimo vozovku a v příkopu narazilo do přejezdového mostku. Mladá řidička a její spolujezdec nebyli při nehodě zraněni, ale zranění utrpěl pětiletý syn řidičky.

 

Velitel zásahu potvrdil zranění a urgoval příjezd posádky zdravotnické záchranné služby. Zároveň si vyžádal vyslání posypového vozu k ošetření namrzlé vozovky. Malému chlapci hasiči předali svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka, a po příjezdu zdravotníků byl předán do péče lékaře.

 

Vrak vozu byl zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost komunikace.

 

 

18:16 – Ostrožská Nová Ves

 

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě mezi obcí Ostrožská Nová Ves a Uherský Ostroh. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního auta zn. VW Golf s nákladním vozem.

 

Po vzájemném střetu skončilo osobní auto mimo vozovku. V době příjezdu hasičů byl zraněný řidič a spolujezdkyně už mimo vrak auta a nebylo je nutné vyprošťovat. Do příjezdu posádky zdravotníků jim hasiči poskytli nezbytnou péči a následně si je převzal lékař.

 

Hasiči zajistili místo nehody proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu byla částečně omezena doprava na hlavním tahu I/55.


Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail