Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


2.12.2012 |

požár zničil hospodářskou stavbu

Vyšetřovatel pracoval na místě požáru celé dopoledne.


Noční požár osobního vozidla u Tučap na Holešovsku nebyl dnes ve Zlínském kraji jediným. V 02:26 hodin byl na tísňovou linku hasičů ve Zlíně oznámen požár kůlny stojící vedle objektu rodinného domu v obci Veselá.

 

Na místo události vyjely celkem tři cisternové vozy, a to jak profesionálních hasičů centrální stanice Zlín, tak i jednotek dobrovolných hasičů ze Slušovic a Zádveřic. Poplach byl vyhlášen také místní dobrovolné jednotce.

 

Jako první se na místo hlášeného požáru dostavili hasiči ze Slušovic, bezprostředně následovaní profesionály ze Zlína. Podle prvotního hlášení byla plameny zasažena střešní konstrukce hospodářského stavení, které se nacházelo v těsné blízkosti objektu rodinného domu.

 

Po rychlém rozvinutí útočných proudů a zahájení hasebního zásahu byl požár v 02:52 hodin lokalizován. Samotná likvidace události byla velitelem zásahu ohlášena na operační středisko v 04:45 hodin. Následně byla na místě požáru ponechána jednotka dobrovolných hasičů k provedení dohlídky nad požářištěm.

 

V průběhu hasebního zásahu se na místo události dostavil také vyšetřovatel požárů ze Zlína, který po prvotním ohledání místa a jeho zadokumentování pokračoval v úkonech zjišťování příčiny vzniku požáru v průběhu celého dnešního dopoledne. Výše způsobené škody, uchráněných hodnot a samotná příčina vzniku požáru jsou nadále v šetření.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail