Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


6.12.2012 |

2 středeční dopravní nehody

Srážka 2 automobilů v Ústí u Vsetína a sražený jelen

DN Vsetín DN Vsetín DN Vsetín DN Vsetín DN Vsetín

Dne 5.12.2012 v 16:22 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně datovou větou informaci z dispečinku zdravotnické záchranné služby o dopravní nehodě se zraněním, ke které došlo v Ústí u Vsetína, na křižovatce na obec Janová. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Vsetín.

 

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke vzájemnému střetu automobilu Citroen a Peugeot. V jednom z vozidel došlo ke zranění řidičky a převáženého dítěte, další spolucestující zůstal nezraněn. Ve druhém automobilu nebyla řidička zraněna. Zraněnému dítěti věnovali hasiči Dráčka Záchranáčka. Všechny osoby byly v době příjezdu hasičů na místo již v péči ZZS.

 

Hasiči provedli protipožární opatření a nasvítili na žádost Policie ČR místo události výkonnými světelnými agregáty z důvodu vyšetření a zadokumentování nehody. Vzhledem k velmi hustému provozu pomáhali příslušníkům PČR i s řízením dopravy. Po provedení likvidačních prací se vrátili na základnu.

 

 

Ve druhém případě oznámil krátce před 18 hodinou občan Slovenské republiky na linku 112, že při jízdě ze Svatého Štěpánu směrem na Slovensko srazil jelena a došlo k poškození jeho osobního vozu a úniku provozních kapalin. Na místo byla operačním střediskem vyslána profesionální jednotka hasičů z požární stanice Valašské Klobouky. Na místě hasiči zjistili, že po střetu zvířete s automobilem došlo k úhynu jelena v příkopu. Z automobilu i přes jeho poškození neunikaly žádné provozní kapaliny.

 

Na místo události se dostavili zástupci mysliveckého sdružení a revírník, kteří si převzali uhynulé zvíře. Hasiči odpojili u poškozeného vozidla akumulátor a po zadokumentování nehody se vrátili na stanici.

 

 

DN Svatý Štěpán DN Svatý Štěpán

Autor:
plk. Ing. Vít Rušar
950 670 230telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
vit.rusare-mail