Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


11.12.2012 |

zraněné ženy byly odvezeny záchrannou službou

Další vážná nehoda osobního vozidla.


V 08:15 hodin byla na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně oznámena dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla, ke které mělo dojít  v obci Plešovec u Chropyně. Z přijatého oznámení nebylo jasné, zda se na místě nehody nacházejí i zraněné osoby.

 

Na místo události vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž s jedním zásahovým vozidlem.

 

Jak následně velitel zásahu zjistil, na výjezdu z obce Plešovec došlo ke střetu osobního vozidla zn. Fiat Brava, ve kterém cestovala matka se svou dcerou, s nákladním vozidlem zn. MAN. Po střetu bylo osobní vozidlo odhozeno na oplocení pozemku blízkého domu.

 

Bezprostředně po nehodě obou vozidel projížděla místem sanita převozové služby, jejíž posádka se po zastavení začala okamžitě věnovat oběma zraněným ženám. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby a naší jednotky, byly obě ženy převzaty zdravotníky a hasiči a byla jim poskytnuta prvotní lékařská pomoc. Zdravotníkům také asistoval jeden z proškolených hasičů, který poskytl posttraumatickou pomoc účastníkům nehody.

 

Obě ženy jejichž zranění byla hodnocena jako středně těžká a těžká, byly následně transportovány dvěma sanitami k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

 

Jednotka provedla zajištění vraku osobního vozidla proti vzniku požáru a po ukončení likvidačních prací a předání místa události policii se vrátila na svou stanici.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail