Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


15.12.2012 |

smolná noc pro Škodu 120

Jedno vozidlo zasáhl požár, druhé havarovalo.


První událostí, při které bylo zasaženo vozidlo Škoda 120, byl požár, ke kterému došlo včera po 23:00 hodin v Nivnici na Uherskobrodsku.

 

Oznámení o vzniku události obdrželo naše operační středisko ve Zlíně v 23:43 hodin. Na místo požáru byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod, současně s jednotkou dobrovolných hasičů Nivnice.

 

Po současném dojezdu obou jednotek bylo zjištěno, že požárem, který byl v době příjezdu hasičů již uhašen, byl zasažen motorový prostor osobního vozidla. Jak následně uvedl majitel vozidla, způsobená škoda byla asi 5.000,- Kč.

 

Dnes v 01:42 hodin byla oznámena na operační středisko hasičů dopravní nehoda, kdy podle oznamovatele došlo k selhání brzd osobního vozidla, které následně narazilo do oplocení. K nehodě došlo v obci Lidečko.

 

Na místo události vyjela jednotka profesionálů ze stanice Valašské Klobouky s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo nehody bylo zjištěno, že se jedná o osobní vozidlo Škoda 120, u kterého se nacházel také jeho zraněný řidič. Ten byl předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby.

 

Jednotka provedla opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a předala místo události policii.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail