Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


2.1.2013 |

tři zranění u tří nehod

Ráno bourala osobní vozidla.


První dopravní nehoda byla na krajské operační středisko oznámena v 06:50 hodin. Podle oznamovatele došlo ke sražení ženy vozidlem na ulici Mánesova v Bojkovicích na Uherskobrodsku.

 

V 07:05 hodin již byla na místě události jednotka profesionálů ze stanice Uherský Brod. Velitel zásahu potvrdil operačnímu středisku informace o jedné zraněné osobě, která byla v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Vzhledem ke skutečnosti, že na místě události nebylo nutno provádět žádné záchranné nebo likvidační práce, vrátila se naše jednotka na svou stanici.

 

V 08:12 hodin přijal operátor tísňové linky zlínských hasičů oznámení o další dopravní nehodě, ke které došlo v Mařaticích u Uherského Hradiště. Čtyři minuty po vyhlášení poplachu bylo na místě zásahové vozidlo profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště.

 

Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo ke střetu vozidla zn. Audi s vozidlem zn. Hyundai. Jedna z osob, které se v době příjezdu naší jednotky nacházely mimo vozidla, byla zraněna a byla v péči zdravotníků.

 

Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a za pomoci sorbetů likvidovali drobný únik provozních kapalin z vozidla Hyundai. Do příjezdu policie hasiči také řídili dopravu v místě nehody. Po předání místa policii a dokončení likvidačních prací se jednotka vrátila na svou stanici.

 

 

Bezprostředně před půl devátou byla operačním důstojníkem vyslána jednotka profesionálů z Kroměříže na místo dopravní nehody osobního motorového vozidla Renault Laguna, které mělo narazit do mostku komunikace poblíž Kotojed u Kroměříže. Z místa nehody bylo také hlášeno zranění jedné osoby.

 

Po příjezdu jednotky bylo zjištěno, že zraněnou osobou je žena, která byla v šoku a stěžovala si na bolest ruky. U osobního vozidla, které narazilo svou přední části do betonové skruže kanalizace nacházející se v bezprostřední blízkosti komunikace došlo k úniku provozních kapalin, který byl hasiči okamžitě za použití sorbetů likvidován.

 

Jednotka zajistila vozidlo proti vzniku požáru a po příjezdu záchranné služby, policie a majitele vozidla ukončila zásah na místě události.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail