Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


2.1.2013 |

Škodovku vyprostil z řeky jeřáb hasičů

Nehoda skončila jen podchlazením řidičky.


Osobní vozidlo Škoda Felicia nacházející se pod strmým břehem, téměř uprostřed vodního toku řeky, v blízkosti hlavní komunikace mezi Halenkovem a Novým Hrozenkovem na Vsetínsku. To byl pohled, který se naskytl jednotce dobrovolných hasičů z Halenkova, kteří v 13:10 hodin dorazili jako první na místo hlášené dopravní nehody s jedním cisternovým vozidlem a technickým automobilem Mitsubishi.

 

Za několik minut byla na místě události také jednotka profesionálů ze Vsetína. V době jejího příjezdu již hasiči dobrovolné jednotky za pomoci žebříku na strmém břehu řeky vyprostili mladou ženu, která vysedla z havarovaného vozidla přímo do vodního toku. Vzhledem k nízkým teplotám a mokrému oblečení docházelo k jejímu rychlému podchlazení. Hasiči jí poskytli deky a do příjezdu vozidla zdravotnické záchranné služby ji umístili do tepla kabiny zásahového vozidla.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že hrozila kontaminace vodního toku provozními kapalinami havarovaného vozidla, rozhodl velitel zásahu o povolání automobilního jeřábu ze stanice profesionálních hasičů Otrokovice.

 

Po jeho příjezdu byl vrak vozidla vyproštěn z koryta vodního toku a naložen na vozidlo odtahové služby. Žádný únik provozních kapalin nebo znečištění vody nebylo hasiči zaznamenáno.

 

Foto: HZS Zlínského kraje, JSDH Halenkov


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail