Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


11.12.2014 |

Jako první se do hašení pustili zaměstnanci firmy.

Požár způsobil škodu za sto tisíc korun. Výrobní halu zachránili.


Deset minut stačilo hasičů na lokalizaci a dalších necelých třicet minut na celkovou likvidaci požáru kompresorovny v objektu haly dřevovýroby v obci Velké Karlovice, ke kterému došlo v dnešních ranních hodinách.

 

O požáru bylo operační středisko informováno v 07:13 hodin. Po zpracování přijatých informací byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Vsetín a současně také jednotkám dobrovolných hasičů obcí Velké Karlovice, Nový Hrozenkov, Karolinka a Podťaté. Jako první dorazili na místo události hasiči z obce Podťaté. Následně se připojily ostatní dobrovolné jednotky a profesionální hasiči. Celkem bylo nasazeno pět cisternových vozidel.

 

Ještě než dorazili na místo hasiči, pustili se do boje se vzniklým požárem zaměstnanci dřevovýroby. Ti k hašení použili několik ručních hasících přístrojů. Díky jejich zásahu a také díky rychlému zásahu jednotek dobrovolných hasičů nedošlo k rozšíření požáru na další prostory výrobní haly. Hodnota uchráněného majetku byla následně stanovena na 5 000.000,- Kč. Na stanovení příčiny vzniku požáru pracuje vyšetřovatel hasičů.

 

Foto: JSDH Karolinka


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail