Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


15.12.2014 |

Noční požáry na Otrokovicku a Kroměřížsku.

Zásahy hasičů byly rychlé a bez větších komplikací.


Celkem šest cisternových automobilů vyslal dnes v 00:28 hodin operační důstojník krajských hasičů na místo hlášeného požáru hospodářského stavení v obci Rataje na Kroměřížsku. Plameny zasáhly především půdní prostor zděného hospodářského stavení.

 

Deset minut po příjezdu první jednotky se podařilo dostat hasičům požár pod kontrolu a následně ho likvidovat. V průběhu zásahu byly z objektu vyneseny i tlakové láhve. Požár, který podle prvních odhadů způsobil škodu ve výši asi 50.000,- Kč se obešel bez zranění osob. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

 

Na místě události zasahovali hasiči profesionální jednotky Kroměříž a dobrovolných jednotek obcí Rataje, Kroměříž, Zdounky a Zborovice.

 

Druhý požární poplach byl vyhlášen v 01:38 hodin. Současně s jednotkou profesionálních hasičů stanice Otrokovice byly na místo hlášeného požáru v objektu rodinného domu v obci Žlutava vyslány i dobrovolné jednotky obcí Kvasice, Napajedla a Žlutava.

 

Jak bylo zjištěno po příjezdu na místo zásahu jednalo se o požár v místnosti koupelny. V důsledku technické závady elektroinstalace došlo k iniciaci hoření koše s prádlem, který byl u zasažené části elektroinstalace umístěn. Prvotní zásah provedli samotní majitelé, dohašení, kontrolu a odvětrání objektu pak hasiči. Vzniklá škoda se vyšplhala na 100.000,-Kč. Zachráněn byl další majetek v hodnotě asi 2 500.000,- Kč. Ani při této události nedošlo k žádnému zranění osob.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail