Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


25.12.2014 |

Během Štědrého dne deset událostí

Hasiči vyjížděli k požárům i dopravní nehodě


Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděly na pomoc také na Štědrý den. Celkem zasahovali hasiči ve Zlínském kraji u deseti událostí menšího rozsahu.


Především to byly technické pomoci, kdy bylo nutné otevřít zabouchnuté dveře od bytů, aby bylo vyloučeno ohrožení zdraví. Dále se jednalo o dopravní nehodu osobního automobilu s motocyklem v obci Lešná na Vsetínsku, kam byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Valašské Meziříčí. Při této nehodě došlo ke zranění jedné osoby - motorkáře, kterého si do své péče převzala zdravotnická záchranná služba. V jednom případě hasiči prováděli také záchranu kočky, která spadla do světlíku budovy ve Valašském Meziříčí.


Co se týká požárů, zasahovali hasiči u tří událostí. Prvním byl požár trávy v Kroměříži, který jednotka profesionálů ze stanice Kroměříž bleskově zlikvidovala pomocí jednoho vysokotlakého proudu. Další požár byl nahlášen elektrickou požární signalizací v domě seniorů v Otrokovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že při nabíjení mobilního telefonu došlo k destrukci baterie a aktivaci požárního čidla. K rozšíření požáru však nedošlo. Poslední „štědrovečerní“ událostí byl požár stohu balíků slámy v Bezměrově. U této události zasahovaly celkem čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Kroměříže, Bezměrova a Kojetína. Po asi dvou hodinách, ve kterých hasiči rozhrabali a dohasili poslední ohniska, byla ohlášena celková likvidace požáru.


V porovnání s rokem 2013 lze letošní Štědrý den považovat za velmi klidný. V loňském roce jednotky v tento svátek vyjely k celkem 34 událostem, a to hlavně k odstranění stromů, popadaných vlivem silného větru.


Autor:
kpt. Pavel Řezníček, Ing.ochrana obyvatelstva
950 670 330telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
pavel.rezniceke-mail