Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


20.3.2015 |

Při střetu dvou vozidel jedna zraněná osoba.

Utržený přívěsný vozík s malotraktorem dojel až na blízký chodník.


K dopravní nehodě osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Peugeot došlo před osmou hodinou přímo v prostoru křižovatky silnic na ulici Sychrov.

 

V osobním vozidle zn. Peugeot cestovaly dvě osoby. Řidič zůstal po nehodě nezraněn, jeho spolujezdkyně skončila v péči profesionálních hasičů, kteří dorazili na místo události v 07:54 hodin. Hasiči poskytli zraněné předlékařskou pomoc a provedli fixaci krční páteře pomocí krčního límce. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byla žena předána do další lékařské péče. Ve vozidle zn. Škoda Octavia byl v době střetu pouze řidič. Ten z nehody vyváznul bez zranění.

 

Hasiči zajistili místo nehody a provedli nezbytná opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po domluvě s policisty pak pomohli s řízením provozu v místě události.

 

Už po příjezdu na místo zaregistroval velitel zásahu, že na protějším chodníku stojí přívěsný vozík s naloženým malotraktorem. Teprve z výpovědi účastníků nehody bylo zjištěno, že vozík byl připojen za jedním z vozidel a při střetu se utrhnul a svolně pokračoval v jízdě až na protější chodník, kde zastavil u stěny domu. V cestě jeho samostatné jízdy se naštěstí nenacházela žádná osoba, která by byla bezprostředně ohrožena.

 

Před půl jedenáctou byly vraky obou vozidel z komunikace odstraněny a jednotka ukončila svůj zásah.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail