Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


20.3.2015 |

V koupelně zůstali uvězněni maminka se čtyřdenní dcerou a synkem.

Pomoc zabrala hasičům jen několik minut.


K nešťastné události se šťastným koncem došlo dnes v podvečerních hodinách v jednom z bytů bytového domu na ulici Okružní ve Slavičíně. V místnosti koupelny zůstali uvězněni maminka se svou čtyřdenní dcerkou a malým synem. Viníkem jejich nedobrovolného uvěznění byl zámek koupelnových dveří.

 

Jako první se o otevření dveří pokusil manžel. S nářadím, které měl k dispozici, se mu dveře ale  otevřít nepodařilo. Zavolal tedy na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně, které požádal o pomoc. Operační důstojník okamžitě vyslal na místo jednotku slavičinských profesionálních hasičů. Ti dorazili za několik minut a hned se pustili do práce. Zámek dveří ale odolával i jejich vybavení. Protože maminka i chlapec byli z celé situace velmi rozrušení, rozhodl velitel jednotky o násilném vstupu. Pak už bylo dílem okamžiku, kdy byli všichni z místnosti koupelny vysvobozeni.

 

Celý zásah měl ještě jednu příjemnou dohru. Jak velitel zjistil, chlapec zrovna slavil své druhé narozeniny. Proto ještě než hasiči odjeli, dostal od nich oslavenec na památku plyšového maskota dráčka Záchranáčka.


Autor:
por. Bc. Libor Netopiltiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail