Logo ke stažení

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje
Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva


2.1.2009 |

dětská autosedačka znovu splnila svou funkci

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Lukova


Dne 2.1.2009 ve 14:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u ZOO Lešná.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi ZOO Lešná a obcí Lukov došlo k havárii osobního auta zn. Nissan Almera.

Řidička osobního auta nezvládla jízdu na zasněžené vozovce a vyjela mimo komunikaci. Po čelním nárazu do břehu u silnice se auto převrátilo přes střechu na bok. Třicetiletá řidička utrpěla jen velmi lehká povrchová poranění v obličeji, která byla na místě ošetřena přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby.

Společně s řidičkou cestoval ve voze její asi tříletý syn. Dítě bylo bezpečně připoutáno v autosedačce a při nehodě nebylo nijak zraněno. Společně s řidičkou bylo preventivně prohlédnuto lékařem.

Hasiči havarované vozidlo převrátili zpět na kola a zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Vrak byl odtlačen ke krajnici a označen jako překážka. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost v dopravě na jednu polovinu vozovky.

Před příjezdem záchranářů na místě pomáhali další řidiči, kteří zastavili a ochotně nabídli svou pomoc. Vzhledem k novým pravidlům nebyla havárie, v době našeho zásahu, šetřena policií.


Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail