hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.5.2005

 aktuality


Podezření na nález nebezpečné látky - rtuti

Dne 6.5.2005 ve 20:03 hod. byli hasiči informováni o možném nálezu nebezpečné látky v obci Karolinka.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko místní zbrojnice sboru dobrovolných hasičů se v prostoru pro sběrné nádoby na odpad nachází pravděpodobně rtuť.

Jednotka hasičů provedla zajištění místa nálezu a sběr chemické látky do přepravní nádoby. Hasiči zachytili asi 1,5 dl rtuti.

Po vyčištění místa nálezu byla látka přepravena na stanici do Vsetína a bude dále zaslána ke zkoumání do specializované chemické laboratoře hasičů ve Frenštátu pod Radhoštěm.

 

Výsledky laboratorního šetření k nedávnému nálezu nebezpečné látky u základní školy ve Vsetíně

HZS Zlínského kraje obdržel zprávu specializované chemické laboratoře HZS Moravskoslezského kraje z Frenštátu pod Radhoštěm o výsledcích rozboru nálezu chemické látky ze dne 22.4.2005. Chemická látka byla nalezena u základní školy ve Vsetíně a odeslána na zkoumání.

Z výsledků laboratorního šetření jednoznačně vyplývá, a tím bylo i potvrzeno, že se jednalo o dráždivou chemickou látku thiokyanatan amonný, který byl v originálním nepoškozeném balení.

původní zpráva zde

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail