hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.5.2006

 aktuality


Cvičení profesionálních hasičů v budově zlínského mrakodrapu
během cvičení vyjížděli hasiči k ostrému zásahu k požáru auta

Dne 31.5.2006 ve 13:00 hod. bylo zahájeno cvičení profesionálních hasičů v budově 21 ve Zlíně.

Sídlo Krajského úřadu Zlínského kraje se stalo dalším cílem profesionálních hasičů ze Zlína. Na nejvyšší zlínské budově pravidelně trénujeme a dnes přišla řada na sloužící směnu C.

Hasiči se rozdělili do tří skupin a vždy jedna vyjela na cvičení a zbylé dvě zůstávaly na stanici pro případ výjezdu.

Cvičení mělo prověřit především fyzické schopnosti hasičů vyběhnout 77 výškových metrů evakuačním schodištěm. V plné výstroji a s dýchacím přístrojem zvládli výstup do 16. patra nejrychlejší z první skupiny za čas pod 2:30 min.

I to se může stát psychologům...

K první skupině se připojila také psycholožka HZS Zlínského kraje, která chtěla na vlastní kůži prožít pocity při takovém fyzickém vypětí, aby lépe pochopila myšlenkové pochody zasahujících hasičů. Již ve třetím patře byla nucena sundat z nohou botičky na vysokém podpatku a v pátém patře odložila sako. Se svým výsledným časem 4:17 min. sice doběhla jako poslední, ale s nenahraditelnou zkušeností.

I to se může stát mluvčímu...

Během střídání skupin hasičů jsem si s paní psycholožkou povídal v krásné kavárně na střeše mrakodrapu o jejích pocitech z běhu, když přišla zpráva o výjezdu k požáru osobního auta v centru Zlína. Jen pár kroků mne dělilo od zábradlí terasy a z ptačí perspektivy jsem mohl pozorovat a dokumentovat celý zásah... Zpráva o požáru auta zde.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail