hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.7.2008

 aktuality


Pomoc hasičů u série dopravních nehod ve Zlínském kraji
nehody a havárie na silnicích zaměstnaly hasiče v celém kraji

Během pátku a noci na sobotu vyjížděli profesionální hasiči HZS Zlínského kraje k většímu počtu dopravních nehod a havárií.

Série pomocí hasičů začala hned ráno v Želechovicích, kde se střetla na železničním přejezdu dodávka s osobním autem - zde. Výjezdy dál pokračovaly k dopravním nehodám v Uherském Ostrohu, Uherském Brodě a v Zubří na Vsetínsku, při kterých bylo zraněno několik osob.

Večer pak, krátce po jednadvacáté hodině, vyjížděli hasiči na pomoc po vážné dopravní nehodě u Podolí na Uherskohradišťsku. Po střetu dvou dodávek z Ukrajiny a Německa došlo k ohrožení celkem devíti přepravovaných osob, včetně tří dětí. Do nemocnice byla převezena nakonec jedna osoba, další byly ošetřeny na místě. Nehoda na hlavním silničním tahu I/50 značně omezila provoz.


Dolní Němčí

Po půlnoci si hasiči znovu neodpočinuli, když další sérii nehod odstartovala havárie osobního auta v Dolním Němčí. Zde havarovalo ve vysoké rychlosti a v obci osobní auto zn. VW Passat. Vozidlo se po smyku dostalo mimo vozovku, kde se převrátilo na bok a zablokovalo chodník mezi rodinným domem a stromem.

V 02:28 hod. proto na pomoc vyjížděli profesionální hasiči z Uherského Hradiště, ale také jejich kolegové z Uherského Brodu, kteří ve stejné minutě ohlášení ukončili likvidaci rozsáhlého požáru garáže rodinného domu - zde.

Zdravotníci na místě dopravní havárie ošetřili celkem dva mladíky a jednu dívku, kteří se z vraku auta dostali ven ještě před příjezdem záchranářů. Jeden z mladých mužů byl nakonec převezen do nemocnice s podezřením na zranění krční páteře.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Hasiči a policisté měli práci s udržením veřejného pořádku v davu podnapilých, kteří se přišli na havárii podívat a neustále narušovali prostor zásahu.


Střílky

Kolem třetí hodiny ráno došlo k dalším dvěma haváriím na Kroměřížsku. Nejdříve u Střílek v 02:50 hod. havaroval osobní automobil zn. BMW, který se po nárazu do kamenného křížku převrátil na střechu. Ve voze cestovalo údajně pět osob a čtyři z nich byly zraněny. Pomoc jim před příjezdem záchranářů poskytoval jejich známý, který je odvezl do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie policií bylo auto převráceno hasiči zpět na kola.

Krátce před čtvrtou hodinou ráno pomáhali hasiči z Kroměříže také po havárii auta u Bezměrova.


hasiči ani policisté si v noci neodpočinou

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail