hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.10.2008

 aktuality



ranní nehoda v mlze u Rymic na Kroměřížsku

Pomoc hasičů po dalších vážných nehodách v kraji
během ranních hodin několik náročných zásahů

Dnešní den se neblaze zapíše po paměti záchranářů v našem kraji, kteří museli v ranních hodinách zasahovat u tří vážných a tragických dopravních nehod. Během tří hodin přišli o život tři muži a dalších šest osob bylo při nehodách zraněno.

Dne 8.10.2008 v 05:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Otrokovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Otrokovice a Machová došlo k vážné dopravní nehodě dvou aut.

Po nárazu došlo ke zranění jedné řidičky. Hasiči ji museli s podezřením na poranění páteře z vozu vyprostit a předat do péče lékaře. Po prvotním ošetření byla žena odvezena do nemocnice k hospitalizaci. Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Dne 8.10.2008 v 06:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Bystřice pod Lopeníkem.

O tragické události jsme informovali v samostatné zprávě - zde.

Dne 8.10.2008 v 08:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Rymic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Rymice a Kostelec došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Toyota a Š Felicia a jednoho nákladního auta zn. V3S Policie ČR.

V husté mlze předjížděla toyota policejní nákladní auto a v protisměru se střetla s druhým osobním autem. Řidič policejního vozu se snažil zabránit dalšímu nárazu a strhl řízení mimo vozovku, kde havaroval.

Hasiči nemohli přes odstavené kolony projet k místu nehody, vůz odstavili a zbytek cesty doběhli. Před příjezdem zdravotnické záchranné služby poskytovali předlékařskou pomoc nejméně třem zraněným. Jedna osoba byla zraněna ve škodovce, další zranění utrpěli policisté z kynologického oddílu. Nákladní auto totiž převáželo skupinu policistů a jejich psů z výcvikového střediska v Dobroticích. Z pěti převážených služebních psů nebyl žádný zraněn.

Na vyproštění jednoho zraněného policisty, který byl v zadním přepravním prostoru, museli hasiči použít transportní nosítka a nastavovací žebřík. Zranění byli ošetřeni a postupně předáni do dvou sanitek zdravotníků. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava zcela zastavena.


policejní řidič se snažil zabránit nárazu do dopravní nehody, a proto strhl řízení

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail