hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.10.2008

 aktuality


Opakovaná pomoc po dopravní nehodě u Rymic
po nehodě policejního vozu došlo k úniku nafty do půdy

Dne 8.10.2008 v 16:34 hod. byli hasiči znovu požádáni o pomoc po ranní dopravní nehodě u Rymic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že po ranní dopravní nehodě došlo k poškození policejního nákladního auta Praga V3S a k většímu úniku provozních náplní a paliva.

O dopravní nehodě jsme informovali v samostatné zprávě - zde. Jen díky duchapřítomnosti a bleskové reakci policejního řidiče, který nákladní auto strhl do příkopy a zabránil nárazu do dvou osobních aut, nedošlo k daleko vážnějším následkům.

Při vyprošťování poškozeného nákladního auta se ukázalo, že došlo k masivnímu úniku olejů a pohonných hmot. Hasiči proto na místě použili sorbenty a savé koberce, kterými se snažili zmírnit následky znečištění půdy. Část nafty se podařilo jímat do sběrných nádob, ale značná část látek se dostala do zeminy.

O události byli informováni zástupci životního prostředí, kteří zajistí další sanaci kontaminované zeminy. Ta bude muset být pravděpodobně vytěžena.


policejní vůz kynologů byl značně poškozen a došlo k většímu úniku olejů a nafty

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail