hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.1.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii auta u Lukova

Dne 10.1.2005 v 10:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii osobního auta u Lukova.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s cisternou a jeřábem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Lukov a Kašava došlo k havárii osobního auta na křižovatce silnic k obci Velíková. Vozidlo zn. Fiat Tipo havarovalo mimo vozovku do místního potoka, kde se převrátilo na střechu.

Vozidlo řídila mladá žena ve vysokém stádiu těhotenství, která převážela své další dvě malé děti ve věku 2 a 4 roky. Po havárii žena vylezla z vozidla, z autosedaček vytáhla obě děti a přivolala si pomoc mobilním telefonem. Předběžně nebyl při havárii nikdo zraněn, ale zdravotnická záchranná služba převezla těhotnou řidičku do nemocnice na preventivní prohlídku.

Hasiči po příjezdu zajistili vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření havárie policií bylo auto vytaženo z potoka pomocí jeřábu. Po dobu vyšetřování havárie byla doprava usměrňována hlídkou Policie ČR.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail