hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.1.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké havárii osobního auta u obce Rymice

Dne 16.1.2005 v 08:15 hod. byli hasiči požádáni zdravotnickou záchrannou službou o pomoc při havárii auta u obce Rymice.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Holešově s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k těžké havárii osobního auta zn. Ford, které vyjelo z cesty před obcí Rymice, projelo polem, přelétlo místní potok s remízky a stromy, prorazilo oplocení a vjelo do areálu místního družstva, kde se převrátilo na střechu.

Prohlídkou místa havárie byl hasiči asi patnáct metrů od auta nalezen řidič, který byl velmi silně podchlazený. Ten se po havárii vyplazil z vraku, zůstal ležet na zemi a usnul. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl muž předán do péče lékařů, kteří ho na místě ošetřovali přes dvacet minut. Lékař konstatoval, že muž předběžně neutrpěl vážné zranění vlivem havárie, ale až následné podchlazení. K dalšímu ošetření a péči byl řidič převezen do nemocnice. Při poskytování pomoci byl z muže silně cítit alkohol.

Podle záchranářů musel muž na zemi ležet více jak dvě hodiny za teploty kolem mínus šesti stupňů. Hasiči po poskytnutí první pomoci provedli také obhlídku havarovaného vozidla, které zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření havárie policií bylo vozidlo převráceno na kola a odtaženo.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail