hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.1.2005

 aktuality

Psycholog HZS Zlínského kraje nabízí svou odbornou pomoc

Vážení spoluobčané,

v posledních dnech všichni prožíváme účast s oběťmi přírodní katastrofy v Asii. Bohužel i někteří čeští občané byli přímými účastníky tohoto neštěstí, čelili ohrožení vlastního života a života svých blízkých, strachu a bezmoci. Viděli ohromnou zkázu, zmařené životy, utrpení obětí. Mnozí také prožívali velké obavy o své blízké, kteří v době ničivého zemětřesení a vln tsunami byli v nejohroženějších oblastech a dlouho o nich neměli žádné zprávy.

Všechny tyto prožitky jsou velmi traumatizující a je normální, pokud se u takto zasažených lidí objevují různé tělesné a psychické projevy stresové reakce. Často ani v bezpečí a při péči blízkých tyto projevy dlouhou dobu neustupují, naopak se někdy zhoršují, nebo se po určité době objevují znovu.

Takový duševní otřes a jeho následky mohou utrpět nejen přímí účastníci neštěstí, ale také příbuzní a známí obětí, záchranáři a dobrovolníci, kteří jsou vystaveni utrpení druhých.

Nezůstávejte se svými obtížemi sami !  O pomoc, radu, informace, nebo zprostředkování kontaktů se můžete obrátit také na psychologickou službu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail