hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.2.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při vážné dopravní nehodě ve Valašské Polance
Řidička osobního auta vjela do masopustního průvodu

Dne 5.2.2005 v 17:46 hod. byli hasiči informováni na tísňové lince 112 o vážné dopravní nehodě ve Valašské Polance.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Operátoři linky 112 na místo vyslali také ostatní základní složky integrovaného záchranného systému, tedy zdravotnickou záchrannou službu a policii.

Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že přímo v obci došlo k velmi vážné dopravní nehodě na silnici I/57. Řidička osobního auta zn. Š Fabia, zatím z nezjištěných příčin, vjela do masopustního průvodu, který šel tou dobou obcí. Řidička vozidlem zranila nejméně šest osob, které byly postupně ošetřovány lékaři rychlé zdravotnické pomoci. Po prvotním ošetření na místě byli zranění odvezeni čtyřmi sanitkami do Vsetína.

V masopustním průvodu, čítajícím asi pětatřicet osob, byli i členové místní jednotky sboru dobrovolných hasičů. Okamžitě po střetu začali poskytovat zraněným první pomoc, a také přivolali mobilním telefonem záchranáře přes tísňovou linku 112.

Vlivem dopravní nehody byl zcela uzavřen průjezd po hlavním silničním tahu ze Vsetína do Valašských Klobouk. Přijíždějící kamiony byly odstavovány u krajnice a tvořila se kolona v obou směrech. Policisté uvolňovali alespoň osobní dopravu přes úzkou místní komunikaci, kterou se podařilo projet i některým linkovým autobusům. Po zadokumentování dopravní nehody byl průjezd obnoven po 20:00 hod. Hasiči po dopravní nehodě provedli zajištění auta proti případnému požáru, úniku provozních kapalin a na závěr také uklidili vozovku. Případ je i nadále v šetření Policie ČR Vsetín.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail