hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.2.2005

 aktuality


Pomoc hasičů u dvou tragických dopravních nehod ve Zlínském kraji

Dne 7.2.2005 ve 14:02 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké havárii auta u obce Prasklice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Morkovicích-Slížanech se zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Prasklice, 50m za hranicí Zlínského kraje, došlo k těžké havárii osobního auta zn. Š Felicia do stromu.

Hasiči, kteří přijeli na místo jako první, okamžitě zahájili oživovací pokusy na těžce zraněném řidiči. Krátce na to přiletěl vrtulník zdravotnické pomoci, přijel další lékař zdravotnické záchranné pomoci se sanitkou i policie. I přes veškerou odbornou pomoc a snahu lékařů nakonec muž na místě svým zraněním podlehl.

Po vyšetření havárie policií byl vrak vozidla hasiči odstaven mimo komunikaci, byl proveden úklid vozovky po dopravní nehodě a vozidlo celkově zajištěno proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin.

Dne 8.2.2005 v 05:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s rychlým zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Rožnov pod Radhoštěm s rychlým zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v Rožnově pod Radhoštěm došlo k těžké dopravní nehodě tří osobních vozidel zn. Š Favorit, Ford Escort a Ford Focus.

Tři osoby z obou Fordů neutrpěly žádné zranění. Řidič Š Favorit utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Pomocí speciální vyprošťovací techniky bylo tělo řidiče hasiči vytaženo a předáno lékařům. I přes veškerou odbornou snahu se ho však nepodařilo zachránit.

Při vyšetřování tragické dopravní nehody byla vozovka pro ostatní řidiče uzavřena. Odklon přes místní komunikace byl řízen státní i městskou policií.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail