hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.2.2005

 aktuality


Dva noční požáry osobního a nákladního auta na Zlínsku a Kroměřížsku

Dne 8.2.2005 v 18:11 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na Trojáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Bystřici pod Hostýnem se zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u hraniční silnice mezi Zlínskem a Kroměřížskem, asi 300 m od chaty Troják, je odstaveno osobní auto zn. Opel Vectra silně zasažené požárem.

Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení, ale ani přes rychlý zásah se nepodařilo uchránit některé části vozu. Pro volný prostor kolem auta nehrozilo rozšíření požáru ani na les, ani na některou z chat. Na místě byla také hlídka policie, která provedla zjištění původu vozidla.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo předběžně ohledáno. Vyšetřovatel pořídil dokumentaci na místě a v dalším šetření bude pokračovat dnes společně s policií. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50.000 Kč.

Dne 9.2.2005 v 01:11 hod. byli hasiči informováni o požáru kamionu v Kroměříži.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Obvodová došlo k požáru kabiny odstaveného kamionu zn. Volvo.

Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a jeden proud s pěnou. Požár zasáhl celou přední část tahače a kabinu vozu. Hasičům se podařilo požár uhasit asi po patnácti minutách zásahu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo předběžně ohledáno a ve vyšetřování se pokračuje i dnes dopoledne.

aktualizováno Kroměříž:

V dopoledních hodinách proběhlo další šetření na případu požáru kabiny kamionu v Kroměříži. Po dalším podrobném ohledání místa stanovil vyšetřovatel hasičů jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru technickou závadu na nezávislém topení v tahači. Způsobená škoda byla vyčíslena na 200.000 Kč. Hasičům se při zásahu podařilo zabránit rozšíření požáru na náklad osiva a uchránit tak další značné hodnoty.

aktualizováno Zlín:

V dopoledních hodinách proběhlo v areálu policie podrobné ohledání odtaženého vraku vozidla za přítomnosti vyšetřovatele hasičů. Ten na místě nevyloučil cizí zavinění, a proto je případ nadále v šetření Policie ČR.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail