hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.3.2005

 aktuality


Požár speciálního pracovního stroje v Kroměříži

Dne 22.3.2005 ve 14:49 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního automobilu v Kroměříži.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Vejvanovského došlo k požáru uvnitř skříňového nákladního automobilu zn. Nissan.

Před příjezdem jednotky hasičů se požár snažili uhasit pracovníci soukromé firmy, kteří obsluhovali speciální zařízení v nákladním autě. Po příjezdu jednotky byl požár zcela zlikvidován a podařilo se zabránit jeho rozšíření na celé auto.

Na místo přijel vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který zjistil, že došlo k požáru elektrocentrály speciálního pracovního stroje a pojízdné dílny. Elektrocentrála byla umístěna ve skříňové nástavbě zařízení na prohlídky a opravy kanalizací. Elektrocentrála zásobovala dálkově ovládaného robota s kamerami a další elektronické zařízení. V době vzniku požáru byla celá stanice v pracovní činnosti. Způsobená škoda na agregátu byla vyčíslena na 500.000 Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektrocentrále.

Požár uviděl náhodný svědek a hned také upozornil pracovníky firmy, kteří byli tou dobou zabráni do oprav kanalizace. Opraváři nezaváhali a bleskově se díky své výbavě napojili na nedaleký podzemní hydrant a začali požár hasit. Jen díky jejich rychlosti se požár nerozšířil na celý vůz, a tak byla uchráněna hodnota auta i jeho vybavení za 15 mil. Kč.

děkovný dopis jednoho ze svědků události

Vážení hasiči Kroměříže,

Pochvala Kroměřížským hasičům

Dnes t.j. 22.3. ve 14.50 hodin jsem procházel ulicí vejvanovského a všiml jsem si jak nedaleko parta dělníků urputně zápasí s hořícím náklaďákem.Okamžitě jsem volal 112 a nahlásil událost kroměřížským hasičům.Co mne, ale velmi mile překvapilo byl příjezd hasičů na místo za 52 sekundy od nahlášení události.Okamžitě převzali situaci pod kontrolu a nutno dodat, že byli velmi profesionální a celou situaci zvládli s obrovským přehledem.Patří jim za to veliká pochvala a poděkování.

S pozdravem

občan z Kojetína

my zase děkujeme za ocenění a zavolání na tísňovou linku...

Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail