hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.3.2005

 aktuality


Požár v pokoji rodinného domu v obci Pravčice

Dne 23.3.2005 v 10:13 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v obci Pravčice.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hulína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v obývacím pokoji jednoho z rodinných domů.

Požár byl uhašen před příjezdem jednotky, a tak hasiči udělali pouze odbornou prohlídku místa požáru a zabezpečení pokoje proti dalšímu vzniku požáru. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Na místo přijel vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který provedl šetření a ohledání místa požáru. Šetřením bylo zjištěno, že událost nahlásili sousedé, kteří uviděli valící se kouř z oken pokoje. V obývacím pokoji došlo k požáru, který zasáhl televizor, nábytek a další vybavení. Pokoj byl silně zakouřen a způsobená škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč. Příčina vzniku požáru je i nadále v šetření, přičemž okruh vyšetřovaných verzí se zúžil do oblasti elektro.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail