hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.5.2005

 aktuality


Požár bytu na sídlišti v Uherském Hradišti, Jarošově

Dne 7.5.2005 ve 12:36 hod. byli hasiči informováni o požáru bytu na sídlišti v Jarošově.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve třetím podlaží došlo k požáru v jednom z bytů.

Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a násilím vnikli do bytu. V bytě zasahovali hasiči proti požáru v prostoru chodby, kde hořela skříň a plynový ohřívač vody. Hasiči požár uhasili s minimálním množstvím vody a zabránili rozšíření požáru do dalších místností a na ostatní uložené věci. Ohořelá skříň a část zničených osobních věcí byla z bytu vyházena oknem.

Při požáru došlo k silnému zakouření bytu, který byl postupně odvětrán. Během požáru nebyl z obytného domu nikdo evakuován, nedošlo k poškození okolních bytů a nedošlo k žádnému zranění.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherské Hradiště bylo místo ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že majitel bytu nebyl v době vzniku požáru doma. V jeho nepřítomnosti vznikl požár pravděpodobně technickou závadou na plynovém průtokovém ohřívači vody. Odtud se požár rozšířil na blízkou dřevěnou skříň, kterou zničil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 200.000 Kč.

Požár byl nahlášen na tísňovou linku hasičů jedním z občanů sídliště, který zpozoroval vycházející kouř z okna bytu a neváhal zavolat hasiče. Jen díky včasnému zpozorování hrozícího nebezpečí, přivolání pomoci a rychlému zásahu hasičů se požár nerozšířil a nezpůsobil větší škody. V následujících minutách bylo na tísňovou linku hasičů přijato ještě několik oznámení od dalších občanů a sousedů z domu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail