hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.5.2005

 aktuality


Požár osobního auta ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy

Dne 30.5.2005 v 07:44 hod. byli hasiči informováni o požáru auta ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami a speciálním protichemickým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti supermarketu došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Felicia Combi.

Už při příjezdu se značná část vozidla nacházela v plamenech. Hasiči bleskově natáhli dva proudy vody s pěnou a požár uhasili. I přes rychlý zásah byl vůz požárem značně poškozen. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na okolní stromy u parkoviště. Při požáru došlo k úniku většího množství benzínu, který byl hasiči zasypán sorbenty a později odvezen k likvidaci. Na místě poskytovala svou odbornou pomoc také psycholožka HZS Zlínského kraje.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě po sídlišti ucítil ve vozidle zápach a následně zpozoroval kouř i plameny v přední části vozu. Obával se většího požáru, a proto rychle zajel na místo mimo dosah lidí a aut. Po krátkém rozhodování zaparkoval vozidlo na bezpečné místo parkoviště supermarketu. Auto začalo hořet, ale řidič stačil ještě vyložit převážený elektromateriál. Rychle se šířícímu požáru však sám nedokázal zabránit. Požár vozidlo z velké části zničil a způsobil škodu za 80.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivové soustavě.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail