hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.7.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii nákladního auta u Hřivínova Újezdu

Dne 4.7.2005 v 17:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii nákladního auta u Hřivínova Újezdu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se zásahovým vozidlem a vyprošťovacím vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Hřivínův Újezd a Doubravy, došlo k havárii nákladního auta. Vozidlo najelo předním kolem do příkopu, kde narazilo do betonové skruže a po utržení celé přední nápravy se převrátilo na bok.

Jako první na místo přijel vůz Zdravotnické záchranné služby Zlín, který si do své péče převzal řidiče středního věku. Ten se dostal z havarovaného nákladního vozu před příjezdem záchranářů. V sanitce byl lékařem prohlédnut a po pozitivní dechové zkoušce na alkohol byl předán policistům.

Po příjezdu hasičů musela být ošetřena vozovka od olejnatých látek z havarovaného náklaďáku. Vozidlo bylo určeno pro přepravu silniční drti a na samotnou vozovku se dostaly jen zbytky z prázdné korby. Sorbenty byla vozovka uvedena do původního stavu a hasiči se mohli intenzivněji zabývat nejen samotným vyproštěním vozidla, ale především problémem s unikající naftou. Ta začala z havarovaného vozu unikat do půdy u silnice. Hasiči k jejímu zachytávání použili sběrnou nádobu a dál kontrolovali drobné úniky ostatních provozních kapalin.

Po zadokumentování havárie policií bylo nákladní auto nejdříve převráceno zpět na zbylá kola a následně odtaženo vyprošťovacím vozidlem hasičů mimo komunikaci. Po dobu likvidačních prací byla průjezdná jen jedna polovina vozovky. Doprava musela být řízena kyvadlově hlídkou policie.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail