hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.9.2005

 aktuality


Pomoc složek IZS při záchraně mladého muže v Kroměříži

Dne 23.9.2005 v 15:23 hod. jsme byli požádáni o pomoc při pádu mladého muže z mostu v Kroměříži.

Na místo byly vyslány jednotky IZS Kroměříž, včetně jednotky profesionálních hasičů z místní stanice se zásahovým vozidlem a člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na mostě přes řeku Moravu došlo k pádu mladého muže do koryta řeky.

Pětadvacetiletý mladý muž přelezl zábradlí mostu a spadl do málo zaplavené části koryta řeky Moravy. Tuto scénu viděli kolem projíždějící strážníci Městské policie Kroměříž a okamžitě požádali o další pomoc na tísňové lince. Na místo postupně přijela posádka vozidla zdravotnické záchranné služby a Policie ČR. Strážníci, policisté a zdravotníci naložili zraněného muže do přenosného vaku a vynesli jej na silnici. Za pomoci všech záchranářů i hasičů byl zraněný mladík přenesen do sanitky a odvezen do nemocnice k ošetření.

Mladý muž měl při pádu na zádech batoh, který ho ochránil při nárazu do betonové skruže s kamenem na dně koryta řeky Moravy. V místě dopadu bylo minimum vody, a proto více než utopení hrozilo muži vážné zranění o balvany a překážky v řece.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail