hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.12.2005

 aktuality


Požáry odpadů zaměstnávají profesionální hasiče na Zlínsku

Od začátku týdne museli profesionální hasiči na Zlínsku vyjíždět k několika případům požárů odhozeného odpadu nebo odpadu ve sběrných nádobách. Přestože nejde rozsahem o nijak velké požáry, ani nejsou způsobeny větší majetkové škody, tak tento druh požárů je nebezpečný samotným hořícím odpadem. Požáry často vznikají na místech s větším pohybem chodců nebo na městských sídlištích. Nepříjemný kouř z hořícího odpadu zbytečně obtěžuje obyvatele měst a může být nebezpečný při nadýchání.

Nejčastější příčinou vzniku takových požárů je nedbalost lidí při odhození nedopalku cigarety nebo nedbalost dětí při hře se zábavní pyrotechnikou. V případě požárů odhozeného odpadu jde o úmyslné jednání, které je o to zarážející, že v dnešní době města organizují bezplatné sběrné dny.

Dne 22.12.2005 v 09:13 hod. byli hasiči informováni o požáru odpadu a trávy u Zlína, Kostelce.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na polní cestě mezi Zlínem a Fryštákem došlo k požáru odhozených pneumatik a suché trávy.

Hasiči natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár byl bleskově uhašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Způsobené škody nebyly pro potřeby hasičů vyčísleny. Na místo přijela jako první hlídka Policie ČR Zlín, která na pomoc s požárem přivolala hasiče.

některé další výjezdy hasičů na Zlínsku v posledních dnech

22.12.2005 v 03:33 - Zlín, Malenovice - požár kontejneru na odpad na městském sídlišti
21.12.2005 v 19:15 - Otrokovice - požár kontejneru na odpad před místní mateřskou školou

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail