hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.1.2006

 aktuality


Setkání zástupců HZS Zlínského kraje s dobrovolnými členy Rescue Team Tesák
poděkování za pomoc a přátelské setkání k upevnění vzájemných vztahů

Ředitel Územního odboru Kroměříž mjr. Ing. Vladimír Pitner a zástupci krajského ředitelství HZS Zlínského kraje přijeli do Bystřice pod Hostýnem poděkovat členům Rescue Team Tesák za víkendovou spolupráci při záchraně mladého lyžaře u Tesáku.

Přátelského setkání se účastnil i starosta obce Bystřice pod Hostýnem Mgr. Zdeněk Pánek, který také poděkoval za mimořádné osobní nasazení v kopcovitém terénu a v těžkých sněhových podmínkách.

Všichni společně poseděli a podiskutovali o problémech dobrovolných záchranářů. Pětiletá činnost Rescue Team Tesák se může pyšnit desítkami pomocí a záchran v okolí Tesáku. Mezi zakládající členy dobrovolných záchranářů patří i profesionální hasič a instruktor lezectví nprap. Jiří Konopčík, který je nejen aktivním členem týmu, ale také jeho odborným garantem.

Dobrovolní záchranáři absolvovali v minulosti výcvik horské služby a dál se odborně vzdělávají v poskytování pomoci zraněným v horách. Nedostatek financí, a občas nelehké podmínky pro tuto práci, mnohdy těžce nahrazují svým osobním odhodláním a zaujetím pro dobrovolnou činnost.

Jednání by mělo více otevřít otázky možné technické a finanční pomoci ze strany obcí v daném mikroregionu. Podpora dobrovolné činnosti je otázkou dne a hledají se nové cesty pomoci.


Začátkem týdne vyjádřil HZS Zlínského kraje také uznání a poděkování za spolupráci členům SAR týmu AČR z Bochoře. Děkovný dopis byl zaslán na Velitelství společných sil v Olomouci.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail