hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.6.2006

 aktuality

HZS Zlínského kraje přechází na novou internetovou doménu i adresu webových stránek

Od začátku června 2006 byl spuštěn provoz nové internetové domény HZS Zlínského kraje - www.hzszlk.eu

HZS Zlínského kraje využil možnosti přednostního práva registrace nové internetové domény eu, která byla nejdříve zpřístupněna pro státní správu.

Současně také dochází ke změně celého názvu internetové adresy oficiálních webových stránek HZS Zlínského kraje. Původně složitý a nepříliš vhodný název hzs-zlkraje.cz byl nahrazen lépe zapamatovatelnou formou, která je zkratkou celého oficiálního názvu instituce.

Internetové stránky HZS Zlínského kraje vznikly asi před pěti lety. Postupně se profilovaly z jednoduchých informačních stránek až do dnešní podoby. Zásadní proměnou stránky prošly asi před dvěma lety, kdy se HZS Zlínského kraje více informačně otevřel veřejnosti.

Dnešní internetové stránky HZS Zlínského kraje nabízí neustále aktualizované zprávy ze zásahů a výjezdů, které jsou pro veřejnost a média atraktivní i díky zveřejňovaným fotografiím. Stránky se však orientují i na širokou veřejnost, kde v informačních blocích zveřejňujeme rady k ochraně před různým nebezpečím a katastrofami.

Samostatné informace jsou věnovány i práci dobrovolných hasičů, dobrovolných záchranářů a složek integrovaného záchranného systému. Nezapomínáme ani na oblast civilní ochrany a nově také na problematiku krizového řízení. V této souvislosti byl nedávno otevřen chráněný vstup pro pracovníky krizového řízení obcí s rozšířenou působností, kteří mají právo vstupovat do krizových a havarijních plánů kraje. To přináší lepší komunikaci a efektivní práci při aktualizaci dat z celého kraje.

Stránky samozřejmě naplňují i zákonnou povinnost o zveřejňování povinných informací státní instituce, kde je nejen přehled o naší činnosti, ale i organizační struktura, výroční zprávy, možnost podání žádosti o informace, přehled důležitých zákonů a oficiální kontakty.

Ředitel HZS Zlínského kraje plk. Ing. Mojmír Jurka k novým stránkám dodává "Nový web si nečiní nárok na to být skončeným souborem informací, poznatků, rad a doporučení, protože tím samozřejmě ani být nemůže. Přesto důvodem jejich vzniku byla upřímná snaha poskytnout informační pomoc každému, kdo v této oblasti informace a rady hledá a potřebuje. Všem návštěvníkům přeji potěšení z příjemně a užitečně stráveného času, po který budete našimi hosty".

Původní webová adresa zůstává i nadále v platnosti a je plně zpřístupněna se všemi daty. Na nové adrese připravujeme jednoduché cizojazyčné verze s nejdůležitějšími informacemi pro cizince.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail