hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.8.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké havárii traktoru u Vlčích Dolů

Dne 16.8.2006 v 16:34 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii traktoru u obce Vlčí Doly.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a Kroměříže se dvěma vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Dřínov a Vlčí Doly došlo k těžké havárii traktoru s plně naloženou vlečkou. Hasiči z Morkovic-Slížan dorazili na místo havárie za devět minut.

Řidič traktoru havaroval při jízdě z kopce mimo silnici, kde se i s nákladem obilí převrátil. Kromě řidiče cestovala v kabině i žena a malý chlapec. Po převrácení traktoru došlo k těžkému zranění ženy a lehkému zranění chlapce i řidiče.

Zdravotnická záchranná služba poskytla první pomoc těžce zraněné ženě v kabině. Hasičům se podařilo postupně vyprostit její tělo za použití speciálního variabilního ručního nástroje. Žena byla uložena na nosítka, přenesena do sanitky a odvezena do nemocnice k hospitalizaci a další odborné péči. Další zranění muže a chlapce ošetřila osádka druhého vozu zdravotníků.

Po havárii traktoru došlo k proražení nádrže a úniku nafty. Hasiči zabránili dalšímu znečištění životního prostředí a zbytek pohonných hmot přečerpali do náhradních nádob. Na vlečce řidič převážel dvě tuny obilí, které bylo napytlováno. Po zadokumentování havárie pomohli hasiči s úklidem vozovky.

Vyproštění traktoru a přeložení nákladu si zajistili pracovníci místního zemědělského družstva.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail