hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.8.2006

 aktuality


Rozsáhlý požár nákladního auta u obce Boršice u Blatnice
způsobené škody dosáhly téměř 2 mil. Kč

Dne 28.8.2006 ve 22:24 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta u obce Boršice u Blatnice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka profesionálních hasičů z Veselí nad Moravou, HZS Jihomoravského kraje a jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Boršice u Blatnice a Hluk. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko obce došlo k rozsáhlému požáru nákladního auta zn. Iveco.

Už při příjezdu hasičů byl téměř celý nákladní vůz v plamenech. Hasiči natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně uhasili. Zásahem se však podařilo zachránit jen část ložné plochy nákladového prostoru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě pozoroval postupující závady na elektroinstalaci vozu, které hlásil také bezpečnostní a kontrolní systém auta. Proto zastavil u krajnice a z vozu vystoupil. Po vystoupení uviděl pod autem plameny. Sám neměl ve vozidle žádný hasicí přístroj, a proto se ani nepokusil o jeho částečné uhašení.

Požár se postupně rozšířil a zachvátil celé auto, kabinu i část nákladového prostoru. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na téměř 2 mil. Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit část valníku v hodnotě 100.000 Kč. Vůz nepřevážel žádný náklad. Podrobné ohledání vozidla bylo naplánováno na dopolední hodiny dne 29.8.2006.

aktualizováno

Dne 29.8.2006 se v dopoledních hodinách sjel na místo požáru tým vyšetřovatelů HZS Zlínského kraje a kriminalistický technik Policie ČR z Brna. Vyšetřovatel hasičů postupně vyloučil úmyslné založení požáru a přiklonil se k možné příčině vzniku požáru v oblasti technické závady. Několik stop bylo odebráno i na další odborné kriminalistické zkoumání. Požár je nadále ve společném šetření hasičů a policie.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail