hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.9.2006

 aktuality


Požár filtračního zařízení kotelny v Kunovicích
způsobené škody jdou do statisíců

Dne 25.9.2006 v 04:54 hod. byli podnikoví hasiči informováni o požáru kotelny jejich podniku Aircraft Industries a.s. v Kunovicích.

Na místo vyjela jednotka dobrovolných hasičů podniku Aircraft Ind. a.s., Kunovice s jednou cisternou a technickým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve filtračním zařízení kotelny došlo k rozsáhlému požáru.

Požár byl hasiči postupně uhašen a zásahem se podařilo zabránit šíření plamenů mimo prostor zařízení. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že v podniku se prováděla údržba rozvodů tepla a vedení jeho zařízení. Po spuštění provozu zjistila noční směna, že zařízení odlučovače vykazuje výkyvy. Průzkumem byl zjištěn požár a byli přivoláni hasiči.

Požár kompletně zničil filtrační výplň v odlučovači tuhých částic. Rozsáhlé zařízení vyhořelo a způsobilo škody nejméně za 300.000 Kč. Příčinou vzniku požáru bylo pravděpodobně vniknutí větší žhavé částice z kotle do filtrů, kde byl požár podporován ventilátory. Současně došlo také žárem k poškození kabeláže rozvodů u technických částí filtračního zařízení.

Zásah se obešel bez výjezdu profesionálních hasičů a po uhašení požáru byl pouze vyžádán vyšetřovatel.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail