hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.10.2006

 aktuality



foto hasiči Rožnov pod Radhoštěm

Pomoc hasičů po těžké dopravní havárii motocyklisty u Hutiska - Solance
místní občané zachránili zraněného motorkáře před utonutím v potoku

Dne 26.10.2006 v 16:17 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Hutisko - Solanec.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s rychlým zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Hutiska - Solance, ve směru na Zákopčí, došlo k těžké havárii motocyklu zn. Aprilia.

Řidič motocyklu se pravděpodobně při jízdě zachytil o mladé stromky u cesty, se strojem havaroval a sám řidič dopadl do koryta místního potoka Mísná. Řidič utrpěl velmi vážné zranění hlavy a s rozbitou přilbou se jeho hlava dostala až pod vodní hladinu.

Jeden z místních občanů zrovna projížděl kolem v osobním autě, zastavil a běžel motocyklistovi na pomoc. Jen díky jeho pomoci byla vytažena nad hladinu řidičova zraněná hlava a tím bylo zabráněno i jeho utonutí. Na místo se seběhli další místní občané a pomáhali s vytažením zraněného z potoka. O chvíli později byli přivoláni záchranáři.

Lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval vážné zranění hlavy motorkáře a na místo přivolal leteckou záchrannou službu z Ostravy. Po jejich příletu byl zraněný vrtulníkem transportován do nemocnice.

Hasiči na havarované motorce zastavili přívod paliva a zabránili znečištění půdy. Do příjezdu policie řídili také dopravu a nakonec pomohli i s přenesením zraněného řidiče do vrtulníku.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail