hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.10.2006

 aktuality


Rozsáhlý požár osobního auta po nehodě u Valašské Bystřice
další případ požáru po instalaci nevhodné autobaterie

Dne 31.10.2006 v 09:49 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Valašské Bystřice.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem, která byla posílena o jednotku profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na místní komunikaci u Valašské Bystřice došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š 120 po dopravní nehodě s vozem zn. Jeep.

Po vzájemném střetu obou osobních aut došlo o chvíli později k požáru za zadním sedadlem škodovky. Požár se velmi rychle rozšířil a zachvátil celý vůz. Při příjezdu hasičů už celé vozidlo hořelo a ani rychlý zásah nedokázal zabránit celkovému zničení auta. Hasiči rozvinuli jeden proud vody a požár postupně lokalizovali a uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v prostoru, kde mají tyto typy vozů uloženu autobaterii. Ve vozidle ale byla navíc instalována autobaterie určená pro jiná vozidla. Svou velikostí se nevešla do bezpečností schránky a byla majitelem umístěna do volného prostoru za sedadly. Baterie byla sice upevněna páskem, ale nárazem při nehodě se pravděpodobně uvolnila a došlo ke zkratu. Zkrat způsobil požár a celkové zničení osobního auta. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

Požárů starších osobních aut zn. Škoda, které jsou způsobeny nevhodnou a nesprávnou instalací autobaterií určených pro jiná vozidla, je každoročně v našem kraji několik a nejedná se o nijak výjimečnou příčinu vzniku požáru.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail