hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.1.2007

 aktuality


Požár osobního auta před rodinným domem v obci Salaš
neopatrnost znovu příčinou požáru auta

Dne 12.1.2007 v 19:07 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Salaš na Uherskohradišťsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Salaše. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u jednoho z rodinných domů došlo k požáru a totálnímu zničení osobního auta zn. Ford Escort.

Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit majitel auta, který ale nedokázal účinně čelit rychle se šířícímu požáru. V nastalém zmatku stačil alespoň včas odtlačit druhé osobní auto, které bylo zaparkováno vedle, a tím ho ochránit před plameny. 

Už při příjezdu hasičů bylo jasné, že požár se rozšířil na celý vůz a uchránit z něj nějaké hodnoty bude prakticky nemožné. Proudem vody byla provedena lokalizace požáru a jeho uhašení. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření do blízkého okolí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že své právě zakoupené vozidlo opravoval a při odpojení přívodu paliva došlo k odstříknutí benzinu na halogenové světlo auta. Následně došlo k požáru, který vůz celý zničil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 15.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla jednoznačná nedbalost a neopatrnost majitele.
  

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail