hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.1.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě ve Zlíně
srážka dvou osobních aut a autobusu MHD

Dne 24.1.2007 ve 14:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici ze Zlína na Kudlov došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut a autobusu MHD.

Řidič osobního vozu Opel Astra combi nezvládl jízdu na zasněžené vozovce a při jízdě z kopce od Kudlova narazil nejdříve do protijedoucího osobního auta zn. Š Octavia. Následně pokračoval ve smyku a bočně narazil do přední části už stojícího autobusu MHD. Řidič autobusu stačil vozidlo zastavit před nárazem, protože před sebou viděl nehodu obou vozů a rychle zareagoval, čímž snížil nárazovou rychlost.

V osobním autě Opel se zranil jak řidič, tak i jeho spolujezdkyně. Přestože se jim aktivovaly oba přední airbagy, došlo u nich ke zranění, protože náraz byl veden z boku vozu. Hasiči pomohli zdravotníkům s vyproštěním zraněných z vraku a přenesením do dvou sanitních vozů. Oba zranění byli převezeni do nemocnice k vyšetření a hospitalizaci. V autobuse cestovalo asi dvacet osob, ale nikdo z nich nebyl zraněn. Po nehodě se všichni rozešli domů nebo využili náhradního spoje. Řidička z druhého osobního auta utrpěla jen lehký šok. Do příjezdu záchranářů na místě pomáhali i další ochotní řidiči.

Hasiči zajistili vozy proti případnému úniku provozních kapalin a proti požáru. O autobus se postarali pracovníci dopravní společnosti, když si jejich řidič zavolal pomoc po nehodě přes tlačítko nouze.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a šetření dopravní nehody byla vozovka zcela uzavřena. Doprava byla odkláněna na objízdné trasy hlídkami policie.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail