hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.3.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Želechovic nad Dřevnicí
kojenec v autosedačce vyvázl při čelním střetu bez vážnějších zranění

Dne 6.3.2007 v 15:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Zlínem a obcí Želechovice nad Dřevnicí, na sil. I/49, došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem Fiat Punto, dodávkou a dalším osobním autem zn. Š Felicia Combi.

Podle svědků nehody předjížděla řidička fiatu dodávku, nestačila se před ni zařadit, zachytila o ni a další řízení už nezvládla. Přejela do protisměru, kde do její zadní části vozu narazila čelně řidička škodovky. Po nárazu bylo vozidlo Fiat odhozeno mimo silnici do blízkého pole a vůz Škoda se převrátil do protisměru na své polovině vozovky. Řidič dodávky zastavil a byl k dispozici pro šetření nehody.

Řidička vozidla Škoda přepravovala v autě kojence, který byl dobře upoután v bezpečnostní sedačce a při nehodě nebyl nijak vážně zraněn. Dítě bylo z vozidla vytaženo i s autosedačkou a přeneseno lékařem do vozidla zdravotnické záchranné služby. Dítě bylo převezeno do nemocnice k preventivní prohlídce. Jeho maminka byla odvezena do nemocnice s lehkým zraněním na noze. Řidička vozu Fiat byla přenesena hasiči a zdravotníky na transportním lůžku do sanitky, a také ona putovala do nemocnice.

Hasiči nejdříve pomohli se zraněnou řidičkou a následně zabezpečili oba vozy proti případnému požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. U vozu Fiat došlo po nárazu k poškození palivové nádrže a úniku pohonných hmot. U vozu Škoda byl zničen motor a uniklé oleje a provozní kapaliny museli hasiči likvidovat sorbenty.

Po zadokumentování dopravní nehody hasiči posunuli poškozenou škodovku na krajnici, aby byl zajištěn lepší průjezd na hlavním silničním tahu. V době zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava na jeden jízdní pruh a v obou směrech se v odpolední špičce tvořily dlouhé kolony.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail