hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.3.2007

 aktuality


Hasiči pomáhali u nehod a havárií v celém kraji

Pátek 16.3.2007

07:56 hod. - hasiči z Uherského Brodu vyjíždí na pomoc po dopravní nehodě u Bánova, kde se střetlo osobní auto Š 105 (SK) s kamionem zn. Mercedes (SK). Po příjezdu na místo hasiči museli likvidovat uniklé provozní kapaliny a oleje z vozovky pomocí sorbentů a doprava na hlavním silničním tahu ke státní hranici byla značně omezena.

14:39 hod. - hasiči ze Zlína vyjeli na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Zraněná osoba byla předána do péče zdravotníků a odvezena do nemocnice. Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

16:16 hod. - hasiči ze Slavičína vyjeli k dopravní nehodě osobního auta a dodávky u obce Jestřabí. Po nehodě došlo ke značnému znečištění vozovky a hasiči pomohli s jejím úklidem.

Sobota 17.3.2007

01:04 hod. - hasiči z Uherského Hradiště vyjeli na pomoc po havárii auta, které zanechalo na vozovce rozsáhlou olejovou skvrnu. Hasiči museli olej na 80 metrech zlikvidovat sorbenty, aby nedošlo k nehodě dalších řidičů.

06:55 hod. - hasiči z Bystřice pod Hostýnem vyjeli na pomoc po havárii osobního auta zn. Citroen u obce Rajnochovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vozidlo se několikrát převrátilo přes střechu a havarovalo do pole, kde zůstalo na boku. V autě cestovalo pět osob a jedna byla převezena do nemocnice k ošetření. Hasiči zajistili vrak vozu proti úniku provozních kapalin a proti požáru.

Neděle 18.3.2007

00:01 hod. - hasiči z Uherského Brodu vyjeli na pomoc po nehodě u obce Pašovice. Po příjezdu na místo museli hasiči použít speciální hydraulické zařízení k vyproštění zraněného řidiče. Po uvolnění sevření byl muž vytažen ven a předán do péče zdravotníků. Lékař musel na místě ošetřit několik osob.

03:35 hod. - hasiči ze Zlína vyjeli do nedalekých Lužkovic, kde havarovalo osobní auto zn. VW Passat a skončilo na střeše v příkopu. Po havárii došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které se dostaly k místní kanalizaci. Hasiči zabránili znečištění odpadních vod a po vyšetření nehody vůz vyprostili zpět na silnici.

12:10 hod. - hasiči z Uherského Brodu vyjeli na pomoc po dopravní nehodě osobního auta a autobusu ve Strání, Květné. Na místě pomohli hasiči se zajištěním vozů proti úniku povozních kapalin a proti požáru. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail