hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.4.2007

 aktuality


Požáry aut na Kroměřížsku - naostro i cvičně

Dne 16.4.2007 ve 20:35 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem a jednotka sboru dobrovolných hasičů s cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Tovární došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Favorit.

Už při příjezdu hasičů bylo téměř celé vozidlo v plamenech. Hasiči natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak některé jeho části. Po uhašení požáru byl vrak vozu odtažen z vozovky na nedaleké parkoviště. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidička uvedla, že při jízdě došlo k požáru, a proto s vozidlem zastavila a vystoupila. Požár zničil přední část auta s motorem a část vybavení vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena do 10.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém vedení auta.

Dne 17.4.2007 v 09:30 hod. bylo vyhlášeno taktické cvičení pro hasiče v Kroměříži.

Tématem cvičení bylo zvládnout požár auta ve druhém nadzemním podlaží garáží v Kroměříži na ul. Tovačovského. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem.

Po příjezdu na místo bylo nataženo vodní vedení k patrovým garážím. Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli k hořícímu autu, které uhasili a zabránili rozšíření požáru na další zaparkované vozy. Na odvětrání zakouřených prostor museli hasiči použít přetlakovou ventilaci. Při cvičení nebyl nikdo zraněn. Závěry ze cvičení budou sloužit pro další taktický výcvik hasičů při zásazích ve společných garážích.

 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail