hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní a plynové havárii v Prostřední Bečvě
auto po havárii urazilo plynovou přípojku

Dne 3.6.2007 v 04:10 byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v Prostřední Bečvě.

Na místo vyjela jednotka hasičů města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozidlem a později byla na místo přivolána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta a k poškození plynové přípojky u cesty.

Po průjezdu zatáčkou havaroval řidič s vozem do plynové přípojky, kterou poškodil. Přípojka se nedala zastavit běžnými prostředky a plyn unikal do okolí. Místo dopravní i plynové havárie bylo vyhrazeno bezpečnostní páskou a na místo byla povolána havarijní služba plynařů.

Po příjezdu plynařů bylo zjištěno, že unikající plyn půjde zastavit až po nadzvednutí havarovaného auta. Velitel zásahu si proto nechal na místo vyslat jeřáb, který byl operačním důstojníkem vyslán z Kroměříže. Do příjezdu vyprošťovacího vozu museli pracovníci energetické společnosti odpojit vedení nad havárií a uvolnit prostor pro práci ramene jeřábu.

Při jízdě k zásahu měl vyprošťovací vůz defekt, který se podařilo urgentně opravit za pomoci dalšího výjezdu hasičů města Rožnova pod Radhoštěm. Jeřáb tak na místo havárie dorazil krátce před osmou hodinou ranní. Po ustavení jeřábu bylo vozidlo z přípojky odstraněno a plyn byl uzavřen.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail