hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.6.2007

 aktuality


Během soutěže je připraven bohatý doprovodný program
veřejnost si může vyzkoušet řadu zajímavostí

Organizátoři III. mistrovství ČR v disciplínách TFA připravili pro návštěvníky a veřejnost bohatý doprovodný program.

Jednou ze zajímavostí bude instalace devítimetrového stanu, ve kterém bude ukázka hasičské práce v prostoru se sníženou viditelností. Pro demonstraci tohoto prostředí bude do stanu vháněn divadelní dým simulující zakouřený prostor. Lidé mohou do stanu vstupovat a mohou si vyzkoušet obtížnost hledání zraněných osob pomocí světla, ale také pomocí termokamery. Přítomný hasič v zásahovém obleku vysvětlí jednotlivé ochranné a zásahové prostředky i způsob jejich využití v praxi.

Během soutěže bude veřejnosti prezentována řada dalších zajímavostí z oblasti protipožární prevence. Mezi tento program patří také ukázky funkčnosti a významu domácích požárních hlásičů, které hasiči považují za velmi důležitý prvek osobní a domácí ochrany. Každoročně zaznamenáváme nejvíce zraněných právě u malých domácích požárů, kterým se dá účinně bránit právě těmito výrobky.

Pro mládež bude na místě připraveno několik stanovišť, kde formou hry mohou děti dokázat svou šikovnost, např. hod míčkem na terč, zásah figuríny vodním proudem apod. Mezi nejžádanější programy hasičů patří tradičně ukázky hasičské techniky, výstroje a výzbroje. Ani v tomto bodě děti nezklameme a k dispozici jim dáme jeden kompletně vybavený zásahový vůz.

Součástí slavnostního zahájení soutěže bude také představení nového praporu HZS Zlínského kraje, který bude ozdoben stuhou hejtmana Zlínského kraje. Prapor bude součástí slavnostní výstavky v prostoru hasičské stanice ve Zlíně.

Pro návštěvníky je připravena možnost občerstvení během celého soutěžního dne.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail