hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.12.2007

 aktuality


Ani poslední den v roce si hasiči v kraji neodpočinuli
velmi pracovní Silvestr zaměstnal hasiče u celkem 15-ti výjezdů

Po velmi pracovním a požárovém Štědrém dnu si hasiči v kraji neodpočinuli ani na Silvestra.

Poslední den v roce si vyžádal celkem patnáct výjezdů profesionálních i dobrovolných hasičů k nejrůznějším typům zásahů, mezi nimiž dominují čtyři požáry ve Zlíně, Hovězí, Vidči a Rožnově pod Radhoštěm. Požáry napáchaly úhrnně škodu za asi 350 tis. korun, ale na druhou stranu se podařilo uchránit další majetek před zničením za asi 4,3 mil. Kč.

Kromě dvou pomocí po dopravních nehodách u Žeranovic a Březůvek, pomáhali hasiči především svou technikou u několika otvírání bytů, odstraňovaní spadlých stromů z cest, ale také při pomoci zdravotnické službě s pacienty nebo policii. Jedenkrát hasiči vyjížděli na záchranu psa, který spadl z ledu do vody nedaleko jezu u obce Spytihněv. Záchranná akce nebyla úspěšná ani za použití člunu a průzkumu po hladině.

Dvakrát museli hasiči zasahovat po úniku vody v domech v Kroměříži a Holešově. V Kroměříži došlo k zatopení strojovny ve sklepě jedné střední školy z prasklého vodovodního řadu. Vodu se podařilo vyčerpat pomocí dvou kalových čerpadel. V Holešově majitel bytu přehnal oslavy a ucpanou toaletou unikala voda ven a k sousedům. Nakonec sousedi včas zavřeli přívod vody a nedošlo k větším škodám.

Nástup nového roku byl už pro hasiče nepoměrně klidnější. Čtyřicet minut po půlnoci pomáhali hasiči otevřít byt ve Vsetíně, kde bylo podezření na zranění. Majitel však doma po oslavách spal a nebyl zraněn. Do rána hasiči ještě pomáhali s odstraněním spadlého stromu u Kostelce u Holešova a zdravotnické službě jsme pomáhali s pacientem v Uherském Hradišti.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail