hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.1.2008

 aktuality


Požár sklepní místnosti rodinného domu v Uh. Hradišti
cigaretové nedopalky nepatří do papírového sáčku

Dne 1.1.2008 ve 12:06 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné ze sklepních místností domu došlo k rozsáhlejšímu požáru.

Už při příjezdu hasičů se z domu valil kouř a hasiči museli do sklepů proniknout v dýchacích přístrojích. Do sklepa bylo nataženo vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu šíření požáru do vedlejších sklepních prostor a na obytné části domu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitel uvedl, že byl před polednem ve sklepní místnosti kouřit. Nedopalky cigaret vysypal do papírového sáčku, který ponechal na stole. Po jeho odchodu došlo ke vzniku požáru a zničení prakticky celé místnosti.

Do zadýmených prostor sklepa nemohli majitelé sami vstoupit a snažit se požár hasit. Plameny zlikvidovali až přivolaní hasiči. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 300 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail