hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.3.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně
další nehoda se znovu obešla bez vážných zranění účastníků

Dne 30.3.2008 v 16:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železnici ve Zlíně, Loukách.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu v části Louky došlo ke střetu osobního auta zn. Toyota Corolla a osobního vlaku.

Podle informací na místě nehody cestoval řidič osobního auta z Louk, kde právě probíhala pouť. Železničním přejezdem projel v době, kdy se od Otrokovic blížil osobní vlak, který brzdil do zastávky za přejezdem. Došlo ke střetu vlaku se zadní části auta. Vozidlo bylo odhozeno za koleje a společně s odstaveným vlakem zablokovalo přejezd pro ostatní dopravu.

Řidič osobního auta neutrpěl žádné zranění, stejně jako asi osmdesát cestujících ve vlaku do Zlína a Vizovic. Nehoda zablokovala silniční přejezd i celou trať na několik hodin.

Hasiči na místě zajistili osobní auto proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po příjezdu drážních hasičů bylo kolegům místo předáno pro další bezpečnostní opatření. Do příjezdu policie řídili hasiči asi dvacet minut dopravu a blížící se řidiči byli otáčeni v obou směrech na objízdné trasy.

Před měsícem se na stejném železničním přejezdu stala také dopravní nehoda mezi osobním autem a osobním vlakem, která se obešla bez vážných následků na zdraví řidiče nebo cestujících.




 
 
29.2.2008 řidič auta vyvázl jen s povrchovým zraněním !
Pomoc hasičů po nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně
V pátek odpoledne vyjížděli znovu profesionální hasiči ze Zlína k dopravní nehodě, která se tentokrát stala na železničním přejezdu v Loukách

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail