hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.5.2008

 aktuality


Hasiči pomáhali u vážných dopravních havárií v kraji

Dne 9.5.2008 v 16:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii u Prusinovic.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Prusinovice a Hlinsko pod Hostýnem došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Řidič osobního vozidla narazil čelně do vzrostlého stromu u cesty a zablokoval jednu polovinu vozovky. Při nehodě utrpěl zranění, musel být z vozidla vytažen a předán do péče zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl převezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči se věnovali zajištění vozidla proti případnému vzniku požáru, odpojení alternativního pohonu LPG, z vozidla vytékaly provozní kapaliny, které bylo nutné zlikvidovat sorbenty. Vrak vozidla byl hasiči vytažen z příkopu, což pomohlo ke zvládnutí dopravní situace.

Dne 9.5.2008 ve 20:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii osobního auta u Vsetína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Semetína došlo k havárii auta zn. Š Forman.

Řidič osobního auta narazil čelně do zábradlí mostku a způsobil si vážná zranění. Z vraku vozu musel být vytažen a následně předán do péče zdravotnické záchranné služby. Profesionální hasiči byli na místě ze záchranářů jako první a okamžitě začali poskytovat svou pomoc. Po nezbytném ošetření byl zraněný muž převezen do nemocnice k hospitalizaci.

Zničené osobní auto bylo zajištěno proti případnému požáru a unikající provozní kapaliny byly zasypány sorbenty a sorbčními dekami. Část jednotky se po záchranných pracích vrátila na základnu a zbytek hasičů pomohl s následným úklidem vozovky.

Železné zábradlí mostu splnilo svůj účel i přes silný náraz a značné poškození, což zabránilo pádu vozu do příkopu.


železné zábradlí mostku splnilo svou funkci a udrželo vozidlo na silnici

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail